Metabo Futuro Plus boorkop

Deutsche Wertarbeit aus Stahl

Foto’s kloppen niet en zijn verdwenen

 

Metabo Futuro Plus

 

De eerste drie foto’s zijn ter kennismaking: een stevige boorhouder voor boren van 1 tot 13 mm. In het einde (foto 2) zit een schroefdraad van 1/2 inch voor bevestiging van de boorkop aan een morseconus die dan weer in een boormachine of losse kop past
De daarop volgende foto’s geven de inhoud weer, exclusief de kogels van het taatslager.
Foto 10 is het taatslager zoals het voorbereid in het huis van foto 7 valt, zie foto 6.
Het enige kunststof onderdeel (de stofbalg) is helaas verhard en verbrokkeld waardoor de spreidveer los raakt en vrij in het mechanisme komt te liggen.
De balg zit om de plunjer-bout. Die plunjer duwt de drie messen naar boven bij het dichtdraaien van de boorkop. De messen glijden langs een conisch deel nar boven, centrisch naar elkaar toe. De nauwkeurigheid wordt bepaald door de bewerkingstoleranties van een keten van onderdelen, dit gaat een duur ding worden!
De plunjerbout wordt omhoog/omlaag bewogen door een schroefdraad met grote spoed als er aan het huis wordt gedraaid
De laatste foto geeft de lagering weer: 25 kogels tussen vaste wereld (de moer) en het huis, dat samen met conische huls met de hand verdraaid wordt.
Zie onder ‘links’ het youtube-filmpje waarin een andere Nederlander (niet ik) uitlegt hoe een Metabo Futuro Plus te demonteren is

De drie filmpjes laten horen hoe een gehard stalen onderdeel klinkt, al is de toon van het eerste filmje nogal iel, en daarom vertraagd weergegeven. Deutsche Wertarbeit aus gehärtetem Stahl. Machen Sie eine vorsorglich eine solge Klangprobe an Teile aus China?

 

top